30/04/2008

A Thousand Splendid Suns

Het is Koninginnedag en aangezien het toch kl*teweer is heb ik besloten lekker thuis te blijven met een goed boek. Een paar weken terug heb ik De Vliegeraar van K. Hosseini gelezen en vorige week kwam de Engelstalige pocket uit van Duizend Schitterende Zonnen. Die heb ik vandaag uitgelezen. En ik kon het (wederom) niet drooghouden (ik weet het, ik ben een watje).

Hartverscheurend wat de mensen in Afghanistan de afgelopen 30 jaar hebben moeten doormaken. En goed dat deze boeken op de internationale bestsellerlijsten staan, zodat mensen zoals ik enigszins kunnen begrijpen wat zich daar heeft afgespeeld en nog steeds afspeelt.

Iemand vertelde me dat een Nederlandse legerofficier vond dat iedere militair die daarheen wordt gestuurd, De Vliegeraar zou moeten lezen om het land en de mensen beter te kunnen begrijpen. Lijkt me geen slecht plan.

29/04/2008

Scraps

Vandaag heb ik m'n restjesla met karton eens uitegebaggerd. Alle ieniemienie stukjes weggegooid en alle grote stukken tot kaarten gevouwen. Dat waren er nogal wat:



Voorlopig heb ik dus een aardig voorraadje blanco kaarten!

28/04/2008

Smita's birthday

Vandaag werd Smita 28, en hoewel we normaal niet aan kadootjes doen op de afdeling hebben we voor haar toch een envelopje rond laten gaan ;)

080423_Smitas_Birthday 001

080423_Smitas_Birthday 003

Today was Smita's 28th birthday, and while we normally don't get eachother gifts, we decided to treat her anyway.

27/04/2008

Afternoon off

Vandaag was het ongebruikelijk rustig op de zaak en omdat ik nog wat uurtjes had staan besloot ik die op te nemen.
Nou dat was een succes, zeg...

Eerst een uur door de stad gelopen op zoek naar kadootjes voor Smita, die morgen jarig is.

Toen op weg naar huis. Wat bleek? De metro had kuren i.v.m. een lekkage (ammoniak?) bij Centraal Station. Met de Calandlijn naar Hoogvliet gegaan, dat he-le-maal vaststond vanwege stremmingen bij zowel de Botlekbrug als de Botlektunnel. Ik heb er zo'n 3 kwartier (!) over gedaan om van het metrostation thuis te komen. Da's hemelsbreed hooguit 5 km!

Uiteindelijk was ik rond 5 uur thuis. Dag vrije middag...

Workshop Week

Eigenlijk zouden ma en ik gisteren naar Blijdorp gaan voor de opening van het nieuwe ijsberenverblijf (ma had vrijkaartjes als lid van de Vrienden van Blijdorp). Maar de opening is uitgesteld en ik wil pas naar de dierentuin als het klaar is ;)

Dus had ik ineens de zaterdag vrij. Dat kwam op zich niet eens slecht uit, want bij Doe@Ding gaf Moniek Jannink een workshop die me wel leuk leek. Dus me opgegeven ;)


Ik heb (uiteraard) fotootjes van de dames gebruikt voor het boekje.

Ik vond het albumpje zo geslaagd geworden dat ik meteen materiaal heb meegenomen voor nóg 1, over het meidencluppie. Diezelfde middag heb ik 'm nog afgemaakt:


wat meer passen en meten om 7 bladzijden ipv 4 te kunnen maken.

En volgende week is er weer een leuke workshop, dus daar heb ik me meteen ook maar voor opgegeven. Je moet toch wat in je vakantie???

26/04/2008

Dumbstruck

Zojuist te horen gekregen dat Eveline gisteren in familiekring is overleden.

Eerder deze week had ze in het Daniël den Hoed te horen gekregen dat haar lever niet meer goed functioneerde en dat het nog een kwestie van weken was. Het bleken uiteindelijk slechts een paar dagen...

Gelukkig heeft ze vorige week nog kunnen genieten van een paar dagen Barcelona met 1 van haar beste vriendinnen.

25/04/2008

Holidahay!

Celebrahate! (vrij naar Madonna ;) )

Met de feestdagen komende week kosste het me maar 2 snipperdagen om de hele week vrij te zijn. En ik ga lekker helemaal NIKS doen. Onthaasten. Hele dagen in m'n pyjama rondhangen. Veel lezen. Knutselen. Alleen maar LEUKE dingen doen (behalve uiteraard de was enzo...) YES!

Máár het is niet alleen maar relaxen: er zijn 4 (!) mensen jarig in dat ene weekje, dus dat moet ik ook inplannen tussen al dat niksdoen ;)

21/04/2008

Up to speed

Hoewel ik pas in december (!) jarig ben heb ik nu alvast mijn verjaardagskado van m'n ouders binnen: een nieuwe computer (ik kon kiezen: een weekendje Liverpool of een computer, en ik besloot toch maar voor het PRAKTISCHE kado te gaan...)

Nu was het zo onderhand ook wel tijd voor een nieuwe computer hoor. De oude moest je zo'n beetje aanzwengelen... Als ik 'm aan had gezet, ging ik eerst iets anders doen en na 10 minuten eens kijken of 'ie eindelijk zover was... Dat ding was zo t e r g e n d t r a a g. En als ik bezig was met fotobewerking, sloeg 'ie na een paar foto's op hol (met een hoop gevloek en getier tot gevolg...).

Dus vanmiddag en vanavond heb ik grotendeels besteed aan het installeren van software en het updaten van m'n internet-favorieten-lijstje. Want ik kan natuurlijk geen dag zonder mijn favoriete blogs :)

En het mooiste? Als ik 'm aanzet kan ik al na 1 minuut aan de slag!

20/04/2008

Circle Journal - part 4

De maand is alweer bijna om en dus heb ik vandaag hard gewerkt aan het CJ van Miranda over haar Jack Russel Koko. Het CJ bestaat uit allemaal enveloppen waarvan iedereen er van 1 de vóór- en achterkant moet scrappen.


voorkant


achterkant

Lisa Bearnson's April Kit of the Month

Sinds een jaar geeft Creating Keepsakes iedere maand een Kit of the Month (KotM) uit, en tot nu toe had ik 'm nog nooit besteld (alhoewel ik nog spijt heb van het feit dat ik degene die door Ali Edwards was ontworpen aan m'n neus voorbij heb laten gaan...)

Enniewee, op Ali's blog stond een leuk voorbeeld met wat zij ermee heeft gedaan, en toen moest ik 'm natuurlijk ook hebben ;) En gisteren werd 'ie eindelijk bezorgd.

Op Lisa Bearnson's blog stond dit YouTube-filmpje met uitleg over de kit:

19/04/2008

Soko soko!

Omdat Raymann is laat in Rotterdam wordt opgenomen, loop je dus regelmatig de kans om Quintus tegen het lijf te lopen terwijl hij mensen interviewt voor het programma-onderdeel rood-wit-blauw...



(Deze meneer is uiteindelijk niet op tv geweest tijdens de uitzending - ik moest dat natuurlijk wel effe checken ;) )

In Memoriam: Teddy

Hè, wat??? Het ging toch juist weer beter met Teddy???

GING, ja. Woensdag heb ik haar en Lily weer bij de rest van de dames gezet: ze aten weer uit zichzelf, hadden geen snotneus meer en knaagden uit pure verveling elkaars vacht kaal (!).
Vrijdagochtend zat Teddy ineens weer ineengedoken onder het hangmatje en had ze geen trek. Toen ik 's avonds thuiskwam zat ze te reutelen, dus heb ik maar weer een aparte kooi voor haar ingericht. Ik had haar er net ingezet, of ze begon vocht op te geven. Nu kunnen cavia's in principe niet kokhalzen, dus dat was wel vreemd. Het noodnummer van de dierenarts gebeld en het advies gekregen om haar te proberen te dwangvoederen en met een zoutoplossing de luchtwegen 'open' te krijgen. Het vermoeden rees dat het om een abces in de longen zou gaan en ik had nog even goede hoop dat, wanneer ze het vocht allemaal had opgegeven, ze misschien weer op zou knappen (ze is tenslotte al eerder "uit de dood herrezen")

Het voederen was geen succes: als er eindelijk een pauze zat tussen het vocht opgeven, dan weigerde ze het voer door te slikken.
Uiteindelijk ging haar conditie met het uur achteruit. Ik heb haar de hele avond op schoot gehouden en uiteindelijk heeft ze om 23.20 de strijd opgegeven (arm beessie...) Vanochtend heb ik haar in een schoenendoos bij de dierenarts afgeleverd.

Toevallig had ik het er afgelopen maandag nog met m'n moeder over dat het zo'n maf beest is/was: een verstopte talgklier op haar kont die na een klein jaar openbarstte (YECH!), cystes in haar buik, haaruitval, bijna-dood ervaring, longontsteking... Maar dankzij haar levenslust is ze daar altijd bovenop gekrabbeld. Helaas mocht dat deze keer niet zo zijn...


zelfs met een wond op haar kont klimt ze nog overal op... (okt06)


180 graden gedraaid drinken...


ik wil een snoepje / kroelen / AANDACHT!!


lekker ongegeneerd relaxen

Dus nu staat de teller weer op 4...

Teddy: 31/12/04 - 18/4/08

13/04/2008

Joop = 60

Vandaag wordt m'n oom 60 jaar en dat werd gisteren groots gevierd met een surprise party voor de jarige. Helaas voelde ik me nog steeds niet helemaal goed, dus ik ben niet geweest. Maar ik had wel een bijzonder kado voor hem gemaakt: een mini-album met allemaal oude en nieuwe foto's van de afgelopen 60 jaar, dat m'n ouders aan hem hebben gegeven.

Vanavond belde m'n oom op om me te bedanken. Hij vond het een geweldig kado!








Today is my uncle's 60th birthday and it was celebrated yesterday with a huge surprise party. Unfortunately I still wasn't feeling too well so I decided not to go. I did have a special gift for him though: a mini album with pictures from the last 60 years (collected with the help of my mom and 2 aunts). Since I didn't go, my parents gave it to him for me.

Tonight he called to thank me for the gift. He really loved it!

09/04/2008

Eveline

Eveline is een vrouw die ik ken via het scrapbook messageboard van Pien's Atelier. Ik heb haar slechts 1x ontmoet, tijdens de Pink Ribbon workshop bij Pien.


Pink Ribbon workshop, 28-10-2006

Eveline is leuk mens van midden 30, getrouwd, heeft een dochtertje van 8 en strijdt al 7 jaar (!) tegen borstkanker. Telkens wanneer ze een behandeling heeft ondergaan lijkt het beter te gaan, om na een tijdje weer terug te keren.

Afgelopen maand kreeg ze te horen dat ze is uitbehandeld. Hoewel ik haar dus niet zo goed ken, schokte dit bericht me erg.

Eén van haar beste vriendinnen deed een oproepje op het MB om haar een kaartje te sturen en lay-outs te maken. Afgelopen week heb ik me een breuk gescrapt om 10 lay-outs te maken waar ze alleen nog maar foto's op hoeft te plakken.

Gisteren heeft ze het pakket ontvangen en vandaag las ik dit in mijn mailbox:
Lieve lieve Claudia,

Wist jij dat engelen bestaan en dat jij er eentje van bent. Lieverd wat een enorme verrassing kwam er vandaag langs. Ik liep te glunderen van oor tot oor en ik ben zo blij als een kind. Je weet half niet hoe blij je me hebt gemaakt vandaag. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik weer door de bomen het bos ben gaan zien. Door jou ongelooflijke inspanning van die enorme berg lay-out kan ik weer verder met wat ik zo graag wil doen. Herinneringen achter laten en genieten van al het moois om me heen. En dit weer vastleggen op de foto.

Claudia, enorm bedankt en als ik ze af heb zal ik ze fotograferen en ze je doorsturen.

Ik hou van je.... lief mooi engeltje :-))))

Liefs,
Eveline


Oké, hier ga ik dus helemaal van blozen...

08/04/2008

Flu victim?

Iedereen om me heen is ziek, zwak of misselijk (geweest), dus dan is het niet verbazingwekkend als je je zelf ook niet al te lekker gaat voelen.

Of het komt door de drukte van de laatste tijd (oververmoeidheid?) of dat er idd een virusje aan het werk is weet ik niet (vorig weekend zat ik middenin de nacht rechtop in bed met het gevoel ieder moment te moeten overgeven...), maar ik voelde me vanochtend niet echt optimaal. Moe, misselijk, buikpijn...
Nu vind ik normaal gesproken dat ik niet écht ziek ben tenzij ik kotsend over de pot hang, maar dit keer besloot ik eens naar mijn LIJF te luisteren in plaats van naar mijn HOOFD. Dus ik heb me ziekgemeld. Ben terug in bed gekropen en werd pas tegen 12-en weer wakker...

07/04/2008

The verdict

Zojuist bij de dierenarts geweest met Teddy, Pluk en Bella.

Teddy krijgt vanaf nu ook dezelfde antibiotica als Lily, bij Pluk kijken we het nog even aan en Bella heeft geen ontsteking aan haar voetzooltje (pododermatitis) maar waarschijnlijk aan haar gewricht (gevolg van vitamine-c genrek??). Ze lijkt er geen last van te hebben, maar ze krijgt toch 1x per dag een pijnstiller/ontstekingsremmer.

Meteen gevraagd of het mogelijk is de hele kudde te vaccineren tegen die streptococcus bacterie (virus?) omdat ik daar iets over had gelezen, maar dit was bij de dierenarts niet bekend. Ze gaat het na en komt er nog op terug.

06/04/2008

Sick & tired of (them) being sick & tired

En het blijft maar doorgaan... Het lijkt verdorie wel of ze elkaar aflossen. 'Voel jij je beter? Mooi dan ga ik nu zielig doen...'

Afijn, kleine samenvatting:
het derde antibioticakuurtje van Lily (de neusdruppels) was toch niet zo'n succes. Na een paar dagen at ze niet meer, was ze afgevallen en hangerig. Opnieuw naar de dierenarts, en ze kon meteen blijven om de volgende dag een röntgenfoto te laten maken en wat snot op kweek te laten zetten. (€€€)
Na een weekje kwam de uitslag: streptococcus pneumonia - oftewel longontsteking. Dus mevrouw toch maar apart gezet in haar eigen kooi en begonnen met het 4e kuurtje. (dat ze trouwens erg lekker vindt!) Inmiddels voer ik haar ook zo'n 3x per dag bij (vindt ze een stuk minder...), want mevrouw weigert nog steeds te eten. Nou ja, brokjes dan, want andijvie slaan we natuurlijk niet af ;)
Gelukkig lijkt dit kuurtje wel het gewenste effect te hebben (maar we moeten nog 1,5 week dus even aankijken maar) en is ze weer wat aangekomen.


kroelen vindt ze gelukkig nog wél fijn...



Tijd dus voor de volgende om dwars te gaan liggen!
Leek Bella er weer redelijk bovenop te komen (ze loopt weer als een kievit en vreet als een dijker), vandaag viel me op dat haar linkervoorpootje er 'raar' uitzag (door al dat HAAR valt het niet zo makkelijk op...). Het blijkt helemaal opgezet, ik vermoed dat dat ook door haar vitamine c-tekort is ontstaan. Ze lijkt er geen last van te hebben, maar morgen toch maar voor de zekerheid de dierenarts bellen... Houdt dit dan nooit op???



05/04/2008

ArtSpecially

Dit weekend is de ArtSpecially-beurs in het KNVB-hotel in Zeist, dé beurs voor stempelaars als ik (de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosh 2 weken terug en het laatste Creaweekend in Rijswijk vorige week heb ik hiervoor overgeslagen - het blijft tenslotte geen feest, zeker niet als je bijna wekelijks bij de dierenarts zit...)

Behalve heel veel stands van binnen- en buitenlandse stempel- en scrapwinkels, waren er ook een aantal heuse Amerikaanse celebrities: Michael Strong, Tricia Morris (Club Scrap) en Judi Watanabe (JudiKins) van The Scrapbook Lounge - TV Weekly.







En natuurlijk heb ik weer veel te veel uitegegeven... ;)

This weekend, the Art Specially Event was held at Zeist, THE event for stamp lovers such as myself (I decided to skip the card making event in Den Bosch 2 weeks ago and the last ever Creaweekend in Rijswijk last week for this - you have to draw the line somewhere...)

Not only where there many with stamp- and scrapbooking stores present, there were also some real-life American celebrities: Michael Strong, Tricia Morris (Club Scrap) and Judy Watanabe (Judikins) from The Scrapbook Lounge - TV Weekly.

And of course I DID overspend... ;)

01/04/2008

Circle Journal - part 3

Het volgende album is af. Dit is wat ik in Angélique's album heb gemaakt:



Haar CJ gaat over haar katten Gizmo en Jet (al heb ik alleen foto's van Jet gebruikt).

The next album is finished, and this is what I made for Angélique.
Her CJ features her cats Gizmo and Jet (although I only used photo's of Jet).