Sinds een jaar of 2 heb ik nu (met tussenpozen) een groentenabonnement, in 1e instantie om mezelf te dwingen om meer groenten te eten maar inmiddels is het ook een beetje een sport geworden om met onbekende groenten iets lekkers mee te maken (en soms pakt dat beter uit dan anders...). Er zitten nl. niet alleen de doorsnee bloemkool, boontjes, tomaten en uien in, maar ook zgn. 'vergeten groenten'.
Weleens aardperen op? Schorseneren? Postelein? Pastinaak? Venkel? Ik tot een paar jaar geleden óók niet!
Hier een lekker recept met venkel en schorseneren, en op smulweb staan nog veel meer ideeën voor vergeten groenten.
Groenteabonnementen worden o.a. verzorgd door Bio aan Huis, Odin en Vitatas.
En niet te vergeten, de klassieker van Drs P op YouTube: "Knolraap en lof, schorseneren en prei" :-)
************************************************************************************
I've had a veggie-subscription for about 2 years now, on and off. Initially to force myself into eating more vegetables, but since then it has also become a challenge to come up with tasty recipes for ingredients I normally wouldn't have chosen (I must admit that the results aren't always a success...). You see, not only do I get common veggies such as cauliflower, green beans, tomotoes and onions, but also so-called 'forgotten vegetables'.
Ever had Jerusalem artichokes? Black salsify? Purslane?
Parsnips? Fennel? Neither did I up until recently...
You can find tons of great recipes online for these uncommon veggies. In the Netherlands, veggie-subscriptions are offered by Bio aan Huis, Odin and Vitatas, amongst others.
And let's not forget Drs. P's classic song "Knolraap en lof, schorseneren en prei" :-)
No comments:
Post a Comment