16/04/2010

Big Day

Vandaag was het dan zover, de dag waar ik al weken naartoe leef: het CDCS examen. En zoals het iemand met *NUL* zelfdiscipline betaamt, moest er nog aardig wat last-minute geblokt worden :)
Grappig genoeg was de eerste persoon die ik in de examenruimte zag een oud-collega die tegenwoordig bij Deutsche Bank (tot 1 april HBU) werkt, dus we hebben gezellig nog even zitten kletsen.
Al met al viel het examen me mee (misschien moet ik dat niet al te hard roepen tot ik de uitslag heb??).Vooral het gedeelte waar ik het meest tegenop zag, het echte doc checken, bleek beter te doen dan verwacht. Het scheelde een stuk dan je uit 10 afwijkingen moest kiezen welke 5 van toepassing waren zodat je gericht kon checken, en niet alle documenten minitieus hoefde door te spitten.
Bij de meerkeuzevragen zaten er wel een aantal bij waarbij je maar 1 antwoord mocht kiezen en waarvan ik dacht dat er eigenlijk twéé wel aannemelijk waren... (en helaas kon ik hierbij niet het publiek om hulp vragen, de 50-50 inzetten of iemand bellen...)
En ondanks de verhalen van hoge tijdsdruk van collega's die het examen in voorgaande jaren hebben gedaan, was ik zelfs een half uur vóór tijd klaar. Ik had nog wel alles door kunnen lezen, maar dan ga je toch maar twijfelen, dus dat heb ik niet gedaan.

Toen ik 's avonds thuiskwam, belde m'n vader me op dat ik soort-van-tante ben geworden (klinkt beter dan achternicht). Mijn neef is vader geworden! Het is een jongetje en hij heet Matthew. Hij is 5 weken te vroeg geboren, omdat de vriendin van m'n neef last had van zwangerschapsvergiftigingsverschijnselen (leuk Scrabble-woord...), waardoor ze de bevalling hebben opgewekt.
Voor zover ik heb gehoord gaat alles naar omstandigheden goed, maar moet het ventje nog even in het ziekenhuis blijven.
Zo zijn er geen kleinkinderen, en zo 2 in 1 jaar...

Én, ook niet onbelangrijk, vandaag verscheen de Nederlandse vertaling van Breaking Dawn, Morgenrood, het 4e deel in de Twilight-serie. Ik ken het verhaal natuurlijk allang, maar nu is de serie tenminste compleet in m'n boekenkast :)

No comments: