Ons gezin heeft niet veel met tradities maar 1 ding is standaard met de Kerstdagen:
wat er verder ook op het menu staat, als toetje hebben we stoofperen!
Er lagen dit jaar veel pakjes voor me onder de boom: een Capitool Gids over China, het 7e Harry Potter boek in het Nederlands (de Engelse versie staat al sinds juli in de kast...), de laatste Harry Potter DVD, een ijskrabber cq. parkeermeter, ruitenwisserantivries, een opbergcassette voor Nintendo DS spelletjes, een MP3 speler, een kalender van Audrey Hepburn en een retro servettenhouder (voor als ik OOIT nog die 60's keuken krijg...)
De kerstdagen zelf 'vier' ik in m'n eentje: de laatste paar dagen waren zo druk dat ik gewoon lekker in huis aan wil rommelen. (beetje scrappen, beetje met de cavia's kroelen, beetje lezen, beetje films kijken...)
In m'n groentetasje van deze week zaten ook stoofperen. Wat blijkt? Ik 'kan' het ook: ze hebben de hele avond opgestaan en zijn errug lekker ;)
Het recept:
- Gieser Wildeman stoofperen, geschild, in 4-en, klokhuis verwijderd
- rode wijn
- suiker
- kaneelstokje
Doe de peren met een klein laagje water, een flinke scheut rode wijn, een paar scheppen suiker en een kaneelstokje in een pan. Breng aan de kook en laat een paar uur zachtjes koken totdat de peertjes goed rood zijn. Af laten koelen en koud serveren.
Our family doesn't uphold many traditions, but 2 things are a given with Christmas:
1) the 3 of us unwrap our presents on Christmas Eve.
2) whatever else is on the menu, there are cooking pears for dessert.
This year there were many presents for me under my mom's tree: a China travelling guide, the 7th Harry Potter book in Dutch (the English version has been in my book case since July...), the latest Harry Potter DVD, a windshield frost remover and parking meter, windshield wiper fluid, a case for NDS games, an MP3 player, an Audrey Hepburn calender and a retro napkin holder (in case I ever get that 60's kitchen I've always wanted...)
I'm 'celebrating' the holidays itself at home this year: the last few days have been so busy that I just want to veg out and do nothing special (bit of scapbooking, bit of cavy-cuddling, bit of reading, bit of movie watching..._
There were some cooking pears in my bag o'veggies this week too. They have been on the stove all evening and I'm happy to report that I can make them too: they're really yummie!
The recipe:
- cooking pears, peeled, quartered, core removed (we always use Gieser Wildeman pears)
- red wine
- sugar
- cinnamon stick
Put the pears in a pan with a little bit of water, a good splash of wine, a few tablespoons of sugar and the cinnamon stick. Bring to the boil and let them gently simmer for a few hours until the pears are nice and red. Serve chilled.
No comments:
Post a Comment