01/06/2008

almost caved, cooking galore + more Bento

Gisteren besloot ik na mijn drumles naar Hoogvliet te rijden om even op de Binnenban rond te lopen. Uiteraard ook even bij de lokale dierenwinkel binnengewipt en daar zát me toch een lief klein wit-met-rood-krulharig caviaatje! Echt, ik ging bijna overstag.

Bijna.

Want toen ik vroeg of ik d'r even vast mocht houden, viel me op dat ze een raar plekje bij haar neus had. Volgens de verkoopster (ik vat het even samen) "schurft, dat dragen alle cavia's bij zich en bij stress komt het naar buiten maar ze wordt ervoor behandeld hoor!".

Juist. Met andere woorden: niks ernstigs en we verkopen iemand rustig een ziek dier.

Nu gaan bij mij mijn haren recht overeind staan als ik het woord 'schurft' hoor, zeker aangezien ik weet dat Lily zeker 2 maanden lang (!) behandeld is voordat die betreffende winkel het überhaupt aandurfde om haar te verkopen (en toen had ik nog mijn twijfels, maar ja ik was nu eenmaal verliefd op haar geworden ;) Nu heeft ze de afgelopen tijd wel lopen tobben, maar dat had niks te maken met schurft) En deze winkel doet er nu een beetje luchtig over! Schurft is niet alleen een ramp voor het beest zelf maar ook besmettelijk voor mensen. Moet je je voorstellen dat dat dit beestje nu aan nietsvermoedende mensen wordt verkocht, die kunnen waarschijnlijk meteen hun portemonnee trekken bij de dierenarts.

Op dat moment zelf was ik eigenlijk zo overdonderd van de reactie van de verkoopster dat ik even niet wist wat te doen. Behalve dan dit schattige caviaatje teruggeven (ook al ging het me aan m'n hart) want ik heb voorlopig genoeg bezoekjes aan de dierenarts gebracht. En ook maar even bij de dichtsbijzijnde eetgelegenheid m'n handen gewassen op het toilet...


Vandaag lekker veel gekookt. Gisteravond de timer van de broodbakmachine gezet dus vanochtend werd ik wakker in een heerlijk geurend huis. In de groententas van deze week zat rabarber en het leek me een goed idee om daar moes van te koken. YUM!
Verder had ik pas een pak Koopmans quichemix gekocht (quiche kun je goed invriezen dus ideaal voor in een lunchbox!) en ipv 1 grote heb ik in een muffinvorm 9 miniquiches gemaakt (met een vegetarische vulling van ui, paprika, champignon en erwtjes). Af laten koelen, per stuk in plasticfolie verpakt en hup, de vriezer in.

Ik had ook nog venkel liggen, dus vanavond rundvleesreepjes met venkel, ui en wortel met gebakken aardappeltjes gegeten. Het hele aanrecht staat nu vol met vuile vaat ;) (gelukkig heb ik daar mijn 'personeel' voor)

Rabarbermoes:
rabarberstengels, geschild en in stukken van ong. 3 cm gesneden
suiker (ik heb 100g op 400g rabarber gebruikt)
kaneelstokje

Was de rabarberstukjes en doe ze met aanhangend water in een pan (géén water toevoegen, er komt veel vocht uit de rabarber tijdens het koken). Suiker en kaneelstokje toeveoegen en op een zacht vuurtje in ong. 30 min. tot moes koken. Kaneelstokje verwijderen en moes af laten koelen. Lekker zó, met vanillevla of als vlaaivulling.


Behalve gekookt, ook het internet afgestruind m.b.t. Bento. En tenslotte aan mijn hebberigheid toegegeven en veschillende dingetjes op EBay gekocht... Kan niet wachten tot het wordt bezorgd! (het moet helemaal uit Amerika en Japan komen...)


Laptop Lunch Bento Box


extra setje bakjes/extra containers

Gekocht bij/bought at Conscious Cookery.



Handige losse bakjes om bv wat fruit of salade in te doen/handy cups to hold e.g. fruit or salad


leuke afsluitbare sausbakjes/cute sauce countainers with lid


grappige eivormpjes/fun eggmolds
(kijk hier hoe deze worden gebruikt/click here to see how to use them)


mini sausflesjes en 'afschermpapiertjes'/mini sauce bottles and grass dividers

Gekocht bij/bought at Bento's and Beyond


Yesterday I decided to drive across the bridge to go shopping in Hoogvliet after my drumming lesson. Of course I had to pop by the local pet store too and they had the cutest little white-and-red-curly-haired cavy girl! Honestly, I amost caved.

Almost.

Because when I asked to hold her for a minute, I noticed an odd spot near her nose. According to the sales girl (I'm paraphrasing here) it was "mange, but every cavy caries that with them and it appears when they are stressed, but we're treating her for that".

Right. In other words: nothing to worry about and we don't mind selling somebody a sick animal.

The word 'mange' tends to make me really apprehensive, especially since I know Lily was treated for over 2 months (!) before that particular store felt confident enough to sell her (and even then I had my doubts, but hey, I was in love ;) And truth be told, she may have had some health problems since I got her but they weren't mange-related). And now this store acts like it's no big deal! mange is not only torture for the animal but also contagious to people. Imagine that some unsuspecting customer buys this animal, they'll immediately need to hand over some serious cash to the vet...

At that time I was actually so taken aback that I really didn't know what to do. Except hand back this cutie (with pain in my heart) because I've had my share of vet visits this year. And I stopped at the nearest restaurant to wash my hands at their restroom...


Today I did a lot of cooking!

Set the timer of the bread machine last night so I woke up to the wonderfull smell of fresh bread. This week's bag 'o veggies had some rhubarb in it which I decided to make into a compote. YUM!
I recently bought a packet of quiche dough mix, (quiche freezes well, so ideal for a lunchbox!) and instead of making 1 large one, I used a muffin pan to make 9 small ones (with a vegetarian filling of onion, pepper, mushroom and peas). Once they were done, I let them cool down, wrapped them individually and put them in the freezer.

I also had some fennel from last week's bag left, so I made beefstrips with fennel, union and carrot with panfried potatoes for dinner. The entire kitchen counter is covered with dirty dishes ;) (fortunately I've got a 'helper' to get rid of it)

Rhubarb compote:
rhubarb, peeled and cut into pieces of approx. 3cm/1,25inch
sugar (I used 100g/4oz to 400g/16oz of rhubarb)
cinnamon stick

Wash the rhubarb and put into a pan. Do NOT add extra water as the rhubarb will release a lot of liquid when cooking. Add the sugar and cinnamon stick and let simmer for approx. 30 min. Remove the cinnamon stick and let cool completely.
Eat by itself, with custard or use as a pie filling.


Except cooking, I also browsed the Net for Bento-releated stuff. And I gave in and bought some things at EBay... Can't wait until they get here! (It's being shipped from the US and Japan)

No comments: